Nieuws

Klaiber: Ik had ook wel de optie om bij Ajax te blijven, maar dat wilde ik niet

Klaiber: "Ik had ook wel de optie om bij Ajax te blijven, maar dat wilde ik niet"

31-08-2022 22:18

Sean Klaiber keerde deze zomer terug op het oude nest bij FC Utrecht. De rechtsback kon ook bij Ajax blijven, geeft hij aan in een livestream van FC Afkicken.

"Ik had ook wel de optie om bij Ajax te blijven, maar dat wilde ik niet", citeert AjaxShowtime hem. "Ik wilde weer spelen en vooral weer plezier maken. Ik heb in mijn eerste jaar bij Ajax twintig wedstrijden mogen spelen, in mijn tweede seizoen ben ik geblesseerd geraakt en heb ik het hele jaar niet gespeeld. De trainer gaf aan tegen mij dat ik niet de eerste keuze was, toen zei ik: dan wil ik weg."

Klaiber was het niet eens met de keuzes van trainer Alfred Schreuder. "Mazraoui was vorig jaar voor mij, hij was echt in bloedvorm, dat kon ik nog wel begrijpen. Nu had ik misschien een iets eerlijkere kans verwacht, maar het loopt zoals het loopt. Ik had misschien mezelf daarin ook iets meer moeten laten zien. Ze konden natuurlijk ook niet veel van mij zien, want ik ben er een jaar uit geweest."

De rechtsback tekende een contract voor drie seizoenen bij FC Utrecht. Ajax liet Klaiber transfervrij vertrekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!