Transfernieuws

Vitesse heeft targetman binnen: Arnhemmers huren spits met Bundesliga-ervaring

Vitesse heeft targetman binnen: Arnhemmers huren spits met Bundesliga-ervaring

29-08-2022 20:47 Laatste update: 21:03

Vitesse heeft zich versterkt met Bartosz Bialek. De twintigjarige aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van VfL Wolfsburg en sluit per direct aan bij de selectie van trainer Thomas Letsch.

Vitesse heeft In navolging van Kacper Kozlowski een nieuwe Poolse speler binnengehaald. Technisch directeur Benjamin Schmedes is erg verheugd met de komst van Bialek. "Bartosz is een echte targetman, die het onder meer moet hebben van zijn lengte, power en doelgerichtheid. Hij kan goed schieten, maar ook aardig koppen. Bovendien is hij absoluut geen statische spits; hij is zeer actief en bemoeit zich nadrukkelijk met het spel."

Bialek, die in totaal 36 wedstrijden speelde voor Wolfsburg, is ook blij met de huurtransfer. "De overstap naar Vitesse voelt als de perfecte keuze voor mij", zegt de Poolse aanvalsleider. "Na een aantal zeer goede gesprekken kan ik niet wachten om mijn nieuwe teamgenoten te leren kennen en samen met hen de strijd aan te gaan. Ik heb Vitesse zich afgelopen zaterdag zien terugknokken naar een gelijkspel en hoop dat we in de komende periode steeds meer punten kunnen pakken. Ik ga alles geven voor de club en de supporters."