Union en Becker walsen over Schalke heen, Frimpong bewijst zijn waarde

27-08-2022 17:34

FC Union Berllin heeft zaterdagavond niets overgehouden van Schalke 04. Sheraldo Becker wist twee keer te scoren in een duel dat met 1-6 werd gewonnen. Bayer Leverkusen won ook op bezoek bij FSV Mainz 05, mede door een uitblinkende Jeremie Frimpong.

Schalke 04 - FC Union Berlin 1-6

Het duel tussen Schalke en Union was een vreemde, aangezien het aantal kansen en balbezit in het voordeel van Schalke lag. De bezoekers waren echter veel effectiever en kwamen na zes minuten al op voorsprong door voormalig sc Heerenveen-speler Morten Thorsby. Marius Bülter zorgde na een halfuur voor de gelijkmaker, maar daarna ging het hard voor Union. Tien minuten voor rust maakte Becker zijn treffer en gingen de ploegen met een 1-2 stand aan de thee.

Vlak na rust wist Union twee keer snel te scoren waarmee het duel direct op slot werd gegooid. Janik Haberer en opnieuw Becker mochten tekenen voor de treffers. In de slotfase wist Union nóg twee keer te scoren, waardoor de score met 1-6 zeer geflatteerd was. Sven Michel tekende voor beide doelpunten. Door de overwinning is Union Berlin tijdelijk koploper van de Bundesliga met tien punten uit vier duels. Schalke pakte pas twee punten en staat zestiende.

FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 0-3

Bayer Leverkusen heeft na drie verliespartijen eindelijk de eerste punten gepakt in het nieuwe Bundesliga-seizoen. Frimpong stond aan de basis van de overwinning met twee treffers, terwijl Exequiel Palacios de openingstreffer verzorgde. Leverkusen stond na drie duels hopeloos onderaan in de Bundesliga, maar mag zich nu de nummer elf van de Duitse competitie noemen. Mainz begon een stuk beter aan het seizoen en staat ondanks de nederlaag zevende met zeven punten.