Opinie

Antony-opvolger loopt al rond in Amsterdam: 'Hij was bij Feyenoord de beste'

Antony-opvolger loopt al rond in Amsterdam: 'Hij was bij Feyenoord de beste'

27-08-2022 16:21
2

Dat Steven Berghuis niet geschikt is om te spelen als rechtsbuiten bij Ajax, is onzin volgens Willem Vissers. De Volkskrant-journalist begrijpt niet waarom de Nederlander niet als opvolger van Antony wordt gezien.

Antony lijkt hard op weg naar Manchester United, waardoor Ajax mogelijk nog op zoek gaat naar een nieuwe aanvaller voor de rechterflank. "Berghuis was bij Feyenoord de beste speler van de Eredivisie op rechtsbuiten, dus je kunt hem daar best laten spelen", zegt Vissers bij NH Radio Sportcafé. "Bij Ajax doen ze nu net of Berghuis niet meer op rechtsbuiten kan spelen."

Of Berghuis persoonlijk openstaat voor ene positie op de rechterflank is twijfelachtig. "Hij wil dat misschien niet, maar hij kan het wel. Het is een ander type speler dan Antony, dus je moet een beetje anders voetballen." De onderhandelingen met Manchester United over een transfer van de Braziliaans international zijn in volle gang. Naar verluidt bedroeg het laatste bod van de Engelse club maar liefst negentig miljoen euro. Ajax zou inzetten op het astronomische bedrag van honderd miljoen euro.