NEC en FC Groningen delen de punten na late gelijkmaker van Cissoko

26-08-2022 21:53 Laatste update: 22:03

NEC heeft in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. Laros Duarte leek met een prachtige vrije trap de matchwinner te worden, maar invaller Ibrahim Cissoko schoot de thuisploeg in de slotfase op gelijke hoogte.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Paulos Abraham leek Groningen op 0-1 te brengen, maar Jasper Cillessen stak daar met een goede redding een stokje voor. De Oranje-international keerde eindelijk terug in de Goffert en deed dat verdienstelijk. Enkele minuten later probeerde Cyril Ngonge het met een omhaal en ook NEC kreeg via Bart van Rooij en Oussama Tannane goede mogelijkheden op de openingstreffer. Gescoord werd er echter niet in de eerste helft.

In het tweede bedrijf was het wat rustiger en waren er weinig tot geen kansen. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Laros Duarte wist met een prachtige vrije trap Cillessen te passeren en de 0-1 aan te tekenen. De Trots van het Noorden leek daarmee met drie punten terug te keren naar Groningen, maar in de 89ste minuut schoot invaller Cissoko de gelijkmaker binnen op aangeven van Tannane.

Door het gelijkspel klimt Groningen naar de achtste plaats op de ranglijst. NEC is terug te vinden op de negende plek, al hebben zij nog een duel met AZ tegoed.