Breaking news

'Onderhandelingen tussen Ajax en Chelsea over Ziyech verlopen zeer, zeer stroef'

'Onderhandelingen tussen Ajax en Chelsea over Ziyech verlopen zeer, zeer stroef'

25-08-2022 13:07 Laatste update: 13:21
2

De onderhandelingen tussen Ajax en Chelsea over Hakim Ziyech verlopen zeer, zeer stroef, meldt De Telegraaf. De twee partijen lijken het niet eens te kunnen worden over de vorm van de deal. De invulling van de rechtsbuitenpositie voor het komende seizoen is momenteel dan ook één groot vraagteken.

Binnen Ajax heerste een hoopvol gevoel omdat Ziyech had aangegeven graag terug te keren in Amsterdam. Toch lijkt een rentree ver weg, aangezien Chelsea een ander soort deal in het hoofd heeft dan de landskampioen. Ajax zou Ziyech graag een jaar willen huren wil daarin ver gaan met het betalen van vijf miljoen salaris en een flinke huursom.

De Londenaren willen op hun beurt enkel verkopen en een transfersom ontvangen van om en nabij de 44 miljoen euro. Ziyech denkt ook absoluut niet na over een verhuur, aangezien hij bang is dat hij na één jaar weer terug moet keren naar Chelsea. Met name het salaris van de Marokkaans international blijkt een erg groot struikelblok te zijn om hem definitief terug te laten keren in de hoofdstad. 

De moeizame onderhandelingen zijn mogelijk ook slecht nieuws voor Antony. De Braziliaan heeft zijn zinnen gezet op Manchester United, maar Ajax weet op dit moment niet goed wat te doen. De Amsterdammers denken er ook over na om hem alsnog te behouden, of een vertrek van de rechtsbuiten met de huidige selectie op te vangen. Dat lijkt onwaarschijnlijk volgens de ochtendkrant.