Schaars deelt steek onder water uit aan KNVB: 'Moest beginnen bij UEFA C'

20 augustus om 09:54

Stijn Schaars is begonnen aan zijn eerste trainersklus. De voormalig Oranje-international heeft de Onder 16 van PSV onder zijn hoede en wil zo snel mogelijk stappen maken in het trainersvak. 

Als het aan Schaars had gelegen was hij eerder begonnen aan zijn avontuur als trainer. Door de coronapandemie werden de trainerscursussen vertraagd. "En dat papiertje heb je nu eenmaal nodig. Als oud-international begon ik aan de versnelde cursus. Maar dat werd door die corona een 'versnelde' cursus van tweeënhalf jaar", zegt de voormalig Oranje-international in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Schaars heeft inmiddels na zijn UEFA C-diploma nu bijna UEFA B binnen, maar deelt nog een steek onder water uit aan de KNVB. "Spelers met minimaal 50 interlands mogen starten bij UEFA A. Ik heb 24 interlands gespeeld, dus moest beginnen bij C. Terwijl ik misschien wel 100 keer ben geselecteerd, maar toevallig in een geweldige lichting zat die in 2010 bijna wereldkampioen werd."

"Ik snap dat de KNVB criteria moet stellen, maar alleen dat aantal interlands?", vervolgt de voormalig Oranje-international. "Een goede voetballer is nog geen goede trainer. Daar komt veel meer bij kijken."