Nieuws

'Voormalig chef de mission in beeld om rechterhand Van der Sar te worden'

'Voormalig chef de mission in beeld om rechterhand Van der Sar te worden'

19-08-2022 07:14 Laatste update: 08:51

Maurits Hendriks is in beeld om toe te treden tot de directie van Ajax. De voormalig chef de mission van het NOC*NSF moet de rechterhand worden van algemeen directeur Edwin van der Sar, meldt De Telegraaf.

Hendriks moet zich gaan richten op de operationele aansturing binnen de club en hiermee werk uit handen nemen van Van der Sar. Hierdoor krijgt hij ook de leiding over de organisatie van trainingscomplex De Toekomst. Voor de functie van Hendriks moet nog een naam worden bedacht, maar als het aan de raad van commissarissen ligt, treedt de oud-hockeyer op korte termijn toe tot de directie. De voormalig technisch directeur van het NOC*NSF heeft volgens de ochtendkrant zelf al aangegeven open te staan voor een functie in de Johan Cruijff ArenA.

Na zijn carrière als hockeyer werd Hendriks bondscoach van de hockeymannen. Hier kreeg hij de bijnaam 'de professor' wegens zijn langdradige technische en tactische analyses. Binnen de sportkoepel wordt hij geprezen voor zijn bevlogenheid en investering in topsportfaciliteiten.