Interview

Lang zet hoog in tijdens eerste Oranje-oproep: 'Een haasje en twee doelpunten'

Lang zet hoog in tijdens eerste Oranje-oproep: 'Een haasje en twee doelpunten'

05-10-2021 11:30

Noa Lang staat te springen om zijn debuut te maken voor het Nederlands elftal. De Club Brugge-aanvaller wil het Nederlandse publiek laten zien welke ontwikkeling hij doormaakt bij de zuiderburen. 

De buitenspeler meldde zich maandagmiddag in Woudschoten. "Dit is een mooi moment in mijn carrière. Mooi dat het zover is", vertelt Lang in gesprek met Ziggo Sport over zijn aankomst. De Lang-familie is in elk geval trots, ongeacht wat er de komende week gebeurd. "Mijn moeder was een beetje emotioneel. Iedereen is trots op mij. Ik verdiende het, volgens hen."

Zo geslaagd als dat het voor zijn familie is, zo geslaagd is het voor de speler zelf nog allerminst. "Wanneer het geslaagd is?", vraagt hij zich hardop af. "Als ik twee mooie wedstrijden heb mogen meemaken, een haasje heb mogen meenemen en een paar doelpunten heb gemaakt. Dat zou heel mooi zijn."

Waar Lang afgelopen zomer met Jong Oranje nog op het EK stond, kan hij deze week in actie komen tegen Letland en Gibraltar voor 'het grote' Oranje. Sinds zijn vertrek bij Ajax is de aanvaller een revelatie in België, weet hijzelf ook. "Ik wil laten zien dat ik in België een volwassenere jongen ben geworden. Ik ben gegroeid als speler en als mens. Dat wil ik hier laten zien. Dat is het belangrijkste doel. Verder ga ik hier genieten", sluit Lang af.