Nieuws

Hattrick-held Bergwijn blij met kans: 'Ik heb het plezier weer teruggevonden'

Hattrick-held Bergwijn blij met kans: 'Ik heb het plezier weer teruggevonden'

15-08-2022 08:15 Laatste update: 08:32

Steven Bergwijn was met drie treffers de man van de wedstrijd in het duel tussen Ajax en FC Groningen. De linksbuiten van Ajax is blij dat hij kan schitteren bij de Amsterdammers en heeft het plezier in het spelletje teruggevonden. 

Bergwijn blikte na afloop van het ruim gewonnen duel terug. "Ik heb het plezier weer terug. Dat is ook sinds het Nederlands elftal, maar ik ben hier goed opgevangen. Ik speel weer en heb plezier in de trainingen. Dat is het belangrijkste voor mij", zegt de linksbuiten tegenover de camera's van ESPN. Na het terugkijken van zijn drie treffers wil Bergwijn vooral zijn ploeggenoten prijzen. "Fantastische voorzet van Devyne, daarna een fantastische voorzet van Antony. De derde goal is wel een kenmerk van me", zegt de linksbuiten, die bij zijn derde treffer naar binnen kroop en de bal in de verre hoek plaatste. 

Hans Kraay jr. kan het niet laten en vraagt of het 'kenmerk' van Bergwijn een 'Gakpo'tje' of een 'Bergwijntje' moet worden genoemd. "Zeg jij het maar", antwoordt Bergwijn. "Dan gaan we voor een Bergwijntje." De speler wil niet zijn gram halen bij Tottenham Hotspur, waar de aanvaller niet aan spelen toekwam. "Ik heb sowieso respect voor de club. Ik ben wel blij dat ik nu bij Ajax zit en het is een leerzame periode. Je moet toch door", besluit Bergwijn.