Opinie

Spaanse krant vol lof over PSV'er: 'Hij had deze tussenstap ongetwijfeld nodig'

Spaanse krant vol lof over PSV'er: 'Hij had deze tussenstap ongetwijfeld nodig'

14-08-2022 22:12

De stormachtige ontwikkeling die Xavi Simons bij PSV doormaakt, is ook in Spanje niet onopgemerkt gebleven. De jonge middenvelder was één van de absolute uitblinkers tijdens de 2-5 overwinning van de Eindhovenaren bij Go Ahead Eagles.

Met twee doelpunten en een assist liet Simons zich nadrukkelijk gelden. De Spaanse krant AS ziet dat de 'Simonskoorts is uitgebroken in Nederland'. De prestatie van de middenvelder die in de jeugd van FC Barcelona speelde wordt 'uitstekend' genoemd.

Volgens het dagblad is het een verstandige keuze geweest van Simons om zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain niet te verlengen en zijn geluk te gaan beproeven bij PSV. 'Het is nog te vroeg om zijn volledige ontwikkeling te zien, maar Simons had deze tussenstap ongetwijfeld nodig.'

AS is benieuwd hoe Simons omgaat met wedstrijden waar de belangen én de weerstand groter zijn. 'In Nederland wordt gevierd dat Simons er speelt.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!