Nieuws

Simons geeft toe: 'Het was moeilijk in het begin, het was een beetje raar voor me'

Simons geeft toe: 'Het was moeilijk in het begin, het was een beetje raar voor me'

14 augustus - 08:23 Laatste update: 08:29
0

Xavi Simons maakt sinds zijn overstap naar PSV nu al een stormachtige ontwikkeling door. Het talent scoorde tweemaal tegen Go Ahead Eagles én verzorgde ook één doelpunt. De aanpassing aan het Nederlandse voetbal vergaat hem goed, concludeert hij na het met 2-5 gewonnen duel tegen Kowet.

Simons speelde al vanaf piepjonge leeftijd in de jeugdopleiding van FC Barcelona, waardoor hij grotendeels is opgegroeid in het buitenland. De negentienjarige middenvelder werd wekl geboren in Amsterdam. "In het begin was het moeilijk, maar nu eenmaal alles begonnen is gaat het goed. Het team heeft me geholpen", aldus Simons voor de camera bij ESPN.

"Ik ben Nederlands, maar ik heb nooit in Nederland gevoetbald. Het was een beetje raar voor me", vervolgt het PSV-talent. "Het was moeilijk in het begin. Nieuwe spelers, nieuwe trainer, je moet aan alles wennen. Elke dag Nederlands praten voelde raar, maar het voelt toch lekker om terug te zijn in mijn land. Ik ben hier met mijn familie en kan me focussen op mijn doelen en lekker voetballen. Het is ook een mooie competitie."

Simons is met een doelpunt in de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, één assist tegen FC Emmen en dit weekend twee doelpunten en een assist tegen Go Ahead Eagles in ieder geval voortvarend van start gegaan in Nederland. "Dit is een droomstart bij mijn nieuwe club, op naar meer", erkent de spelverdeler.

Ook Ruud van Nistelrooy ziet dat Simons zich goed heeft aangepast aan het Nederlandse voetbal. "Hij is een Nederlandse jongen, maar ook weer niet. Het is wennen dat hij voor het eerst echt in Nederland is, maar als hij zijn voeten zo laat spreken kun je wel stellen dat hij zich heel snel aanpast", aldus de PSV-coach. "Als je op deze leeftijd al zo professioneel bent en dit niveau haalt elke dag, dan weet je als coach dat je hem kan opstellen. Hij heeft de flair, het vertrouwen en de kwaliteiten om dit te doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie