Transfernieuws

'Ten Hag schakelt door na Arnautovic-soap en komt uit bij Spaanse spits'

'Ten Hag schakelt door na Arnautovic-soap en komt uit bij Spaanse spits'

14-08-2022 21:47 Laatste update: 22:05
1

Volgens het Spaanse radiostation COPE is Manchester United in onderhandeling met RCD Espanyol om een transfer van Raúl de Tomás te bespreken. De aanvaller, afkomstig uit de jeugdopleiding van Real Madrid, moet tussen de 25 en 30 miljoen euro kosten.

De spitspositie is een hoofdpijndossier bij Manchester United voor Erik ten Hag. Inmiddels is het een publiek geheim dat de Nederlandse manager die positie liever vandaag dan morgen versterkt ziet worden bij The Mancunians. De Tomás verkeerde het afgelopen seizoen in topvorm bij de tweede club van Barcelona en vond zeventien keer het net in 34 optredens.

Bij Real Madrid wist de viervoudig international van Spanje nooit door te breken. Tussen 2013 en 2018 werd hij veelvuldig uitgeleend aan diverse Spaanse ploegen. Na een succesvolle verhuurperiode aan Rayo Vallecano durfde Benfica 20 miljoen euro voor de aanvaller te betalen. Een jaar later vertrok De Tomás voor 22,5 miljoen naar zijn huidige werkgever, Espanyol.

Met Cristiano Ronaldo en Anthony Martial (geblesseerd) zijn de opties voorin bij United beperkt. Mauro Icardi zou op Old Trafford als alternatief worden gezien. Het is onduidelijk of De Tomás zelf openstaat voor de stap naar Engeland. Zijn contract bij Espanyol loopt tot medio 2026.