Twente kent goede generale voor Fiorentina-uit en rekent eenvoudig af met Fortuna

14-08-2022 16:28
1

FC Twente heeft in eigen heus op een vrij zorgeloze middag eenvoudig gewonnen van Fortuna Sittard. Mede door een geweldige treffer van Virgil Misidjan werd het 3-0 in de Grolsch Veste.

Al vroeg kreeg Twente een aantal kansen op de 1-0 via Robin Pröpper en Virgil Misidjan. Op aangeven van linksback Gijs Smal bezorgde Ricky van Wolfswinkel de Tukkers in de 23e minuut de voorsprong. In de 34ste minuut kon Fortuna langszij komen via Tijjani Noslin, maar de rechtsbuiten schoot de bal naast. Vlak voor rust kwam Twente op een 2-0 voorsprong. Joshua Brenet ging de kaats aan met Michal Sadilek en Misidjan, waarna hij de bal achter Yanick van Osch kon schieten.

Kort na rust kwam Twente op een 3-0 voorsprong. Linksbuiten Misidjan, die de voorkeur kreeg boven Christos Tzolis, schoot de bal op fraaie wijze in de verre hoek. Daarmee betaalde de aanvaller het vertrouwen van Ron Jans meer dan terug. De ingevallen Manfred Ugalde kreeg nog een aantal kansen om de score nog verder uit te breiden.

Komende donderdag speelt FC Twente uit in Italië het eerste duel in de play-offs voor de Conference League. Fiorientina is dan de tegenstander.