Nieuws

Keeperscarrousel Oranje draait op volle toeren: Bijlow geblesseerd

Keeperscarrousel Oranje draait op volle toeren: Bijlow geblesseerd

16-11-2021 10:31

Justin Bijlow heeft het trainingskamp van Oranje verlaten. De 22-jarige doelman van Feyenoord is 'niet fit genoeg', zo meldt de KNVB.

Bijlow stond tijdens het pijnlijke 2-2 gelijkspel tegen Montenegro nog gewoon onder de lat bij Oranje. Tim Krul is opgeroepen als de vervanger van Bijlow. Saillant, aangezien hij in aanloop naar deze reeks kwalificatiewedstrijden nog aangaf zich op zijn club Norwich City te willen focussen.

Bondscoach Louis van Gaal staat voor een moeilijke keuze. Mark Flekken en Jasper Cillessen zijn de belangrijkste gegadigden voor de vacante positie onder de lat. Onduidelijk is nog of Van Gaal de keuze maakt om Flekken, doelman van SC Freiburg, voor de leeuwen te gooien. Het alternatief is kiezen voor de ervaren Cillessen, met zestig interlands één van de meer ervaren spelers in de selectie.

De wedstrijd tegen de Noren is van levensbelang voor het Nederlands elftal. Bij winst of een gelijkspel is plaatsing voor het WK in Qatar een zekerheid. Bij een nederlaag moet Oranje zelfs vrezen dat het derde wordt in de poule en plaatsing voor het WK (of de play-offs) misloopt.