Nieuws

Positieve Van Iperen-update tegengesproken: 'Mijn broer ligt nog steeds in coma'

Positieve Van Iperen-update tegengesproken: 'Mijn broer ligt nog steeds in coma'

09-08-2022 16:42

FC Zimbru-speler Donny van Iperen ligt nog altijd in kritieke toestand in coma, meldt ESPN. Volgens de laatste berichten zou zijn toestand inmiddels stabiel zijn, maar dinsdag bracht zijn club een tegengeluid naar buiten.

De Nederlandse verdediger kwam zaterdag in actie met de club uit Moldavië tegen Dinamo-Auto. Tijdens die wedstrijd kwam hij in botsing met de doelman van de tegenstander, waardoor hij bewusteloos raakte. De voormalig speler van Telstar en Go Ahead Eagles vecht nu voor zijn leven.

Zimbru schrijft het volgende in een statement op Facebook: 'Donny wordt sinds zaterdag behandeld bij het Instituut voor Neurologie en Neurochirurgie in Chisinau. Hij wordt behandeld door de beste specialisatieartsen van het land. In de afgelopen twee dagen arriveerde Donny's familie in Chisinau, de hele familie is door de club ondergebracht in het teamhotel. Familieleden krijgen voortdurend informatie van artsen en staan ook voortdurend in contact met de clubleiding.’

Joey van Iperen, de broer van Donny, heeft namens de familie gereageerd op de situatie: ‘De situatie met betrekking tot Donny's gezondheid is erg moeilijk, mijn broer ligt nog steeds in coma. We bidden dat hij de kracht vindt om te herstellen. 'De familie is dankbaar voor de steun van de club, de fans en iedereen die betrokken is bij het steunen van Donny. We voelen jullie als onze familie en we willen van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor de inzet en gebeden voor mijn broer. Hopen en bidden dat alle hulp en liefde hem zullen helpen om de kracht te hebben om wakker te worden. Donny is een voetbalvechter op en naast het veld! En op deze momenten bewijst hij meer dan ooit hoe sterk hij is. Bedankt dat jullie bij ons zijn!'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!