Dost op een missie: 'Ik neem geen genoegen met tien goals, dat is duidelijk''

7 augustus om 07:46
Laatste update: 7 augustus om 09:39

Aanwinst Bas Dost was direct de grote man bij FC Utrecht. De spits was verantwoordelijk voor twee goals in de confrontatie met RKC Waalwijk. Al dacht de spits er zelf deze zomer nog aan om te stoppen.

Kort na rust was het raak en scoorde Dost de aansluitingstreffer. Via een afstandschot die de keeper niet onder controle kreeg, tikte de spits binnen. "Je gokt natuurlijk op zo'n bal", aldus Dost voor de camera bij ESPN. "Dat doe je honderden keren. Vaak valt-ie niet, maar dan deze ene keer wel. Daar doe je het voor, dat is het allemaal waard."

In de 85e minuut was het feest compleet toen Dost de gelijkmaker scoorde en direct liet zijn waarom Utrecht hem heeft gehaald. Toch leek het deze zomer anders te lopen. De 33-jarige spits dacht er aan om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. "Ik ben natuurlijk op allerlei plekken geweest. Je ziet altijd mooie dingen, de goals die je maakt, mooie aanvallen, maar er komt veel meer bij kijken. Veel vervelende momenten. Daar ga je over nadenken. Het is niet zo dat ik daar extreem over heb gedacht, maar ik heb wel voor mezelf gekeken: wat wil ik nog."

Dost viel na rust in voor Anastasios Douvikas. Waar de Griek geen potten kon breken in de eerste helft was het Dost die de score gelijk trok. Volgende week zaterdag speelt Utrecht tegen SC Cambuur waar Dost weer zijn stempel wil drukken op de wedstrijd. "Ik ben hier niet voor niks gekomen, ik wil hier ook doelpunten maken. Ik neem geen genoegen met tien goals, dat is duidelijk.”