Utrecht speelt gelijk in Waalwijk, super-sub Bas Dost laat zich direct zien

06-08-2022 22:50

FC Utrecht heeft een punt overgehouden op bezoek bij RKC Waalwijk. De Domstedelingen kwamen voor de rust nog op een 2-0 achterstand, maar door het inbrengen van Bas Dost kantelde de wedstrijd. Het duel eindigde, mede door twee treffers van Dost, in 2-2.

Utrecht begon sterker aan het duel, maar wist dat niet in kansen uit te drukken. Met slechts een derde van het balbezit was het echter de thuisploeg die de eerste klap uitdeelde. Dario van den Buijs tekende voor de 1-0. Utrecht ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg in de slotfase van de eerste helft de deksel op de neus. Iliass Bel Hassani verdubbelde de score voor de thuisploeg.

Na rust werd aanwinst Dost binnen de lijnen gebracht voor Anastosios Douvikas. Mede door het aantrekken van Dost vertrok Henk Veerman naar FC Volendam en de verwachtingen waren hooggespannen voor de nieuwe aanwinst van de Domstedelingen. Dost maakte in slechts zes minuten tijd die verwachtingen waar door voor de aansluitingstreffer te tekenen. Vijf minuten voor tijd kwam Utrecht zelfs op gelijke hoogte en was het Dost die zijn tweede doelpunt maakte.

Beide ploegen wisten niet meer het net te vinden, waardoor Utrecht een punt overhoudt aan het duel en Dost mag bedanken. Utrecht ontvangt volgende week Cambuur Leeuwarden, terwijl RKC op bezoek gaat bij promovendus FC Emmen.