Nieuws

Koulibaly reageert op uitspraken ex-preses: 'Respect is het belangrijkste'

Koulibaly reageert op uitspraken ex-preses: 'Respect is het belangrijkste'

03-08-2022 17:17 Laatste update: 17:19

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft opnieuw opmerkelijke uitspraken gedaan. De bestuurder heeft gezegd ‘geen Afrikaanse spelers meer aan te trekken’, mits ze beloven de Afrika Cup te laten schieten. Kalidou Koulibaly heeft erop gereageerd.

Koulibaly trok onlangs na acht jaar trouwe dienst de deur achter zich dicht bij Napoli. De Senegalese tank gaat zijn wedstrijden voetballen voor Chelsea. De uitspraken van zijn voormalig preses schoten bij hem in het verkeerde keelgat. “Respect is voor iedereen het belangrijkste”, aldus Koulibaly tegen Corriere dello Sport. "Toen ik in Napels speelde, was ik ook een vertegenwoordiger van Senegal. Als aanvoerder van de nationale ploeg van Senegal denk ik niet dat het correct is om op deze manier over de Afrikaanse nationale teams te spreken."

“Ik respecteer wat De Laurentiis denkt, en als hij gelooft dat het team zonder Afrikanen kan spelen, dan is dat zijn goed recht”, vervolgt de Senegalees. “Maar ik weet zeker dat er bij Napoli veel mensen zijn die niet zo denken zoals hij. Ik beschouw zijn uitspraken als een persoonlijke mening, en zeker niet als iets wat leeft in de stad Napels.”

De uitspraken van De Laurentiis zullen wat extra gevoelig liggen bij een viertal Napolitanen. Adam Ounas (Algerije), Victor Osimhen (Nigeria) en André Zambo Anguissa (Kameroen) zouden alle vier deel kunnen nemen aan de Afrika Cup.