Nieuws

Van der Wiel oogst lof om openheid in podcast: 'Bewondering voor zo iemand'

Van der Wiel oogst lof om openheid in podcast: 'Bewondering voor zo iemand'

05-10-2021 09:15 Laatste update: 09:15

Kenneth Perez spreekt vol bewondering over Gregory van der Wiel. De voormalig rechtsback van het Nederlands elftal vertelde onlangs in alle openheid over zijn voetbalcarrière, iets wat de Deense analist op prijs stelt.

Van der Wiel moest gedurende zijn loopbaan meerdere tegenslagen verwerken. Zo kon hij naar het Bayern München van Louis van Gaal, maar dat weigerde hij. Uiteindelijk werd Paris Saint-Germain een 'noodplan'. "Hij kon het heel goed verwoorden", erkent Perez. "Ik heb respect voor iemand die zo open is over zijn dieptepunten."

Na omzwervingen via Fenerbahce en Cagliari koos Van der Wiel bewust voor een niet-Europees avontuur bij Toronto. "Bij Toronto had hij zijn beste tijd, maar toen moest hij daar weg", weet de analist van ESPN. "Het lijkt erop dat hij nu de juiste middelen heeft gevonden om het goed te verwerken, zijn tijd als voetballer." Van der Wiel koos voor een carrièreroute die hem langs clubs bracht waar hij veel kon verdienen, zodat hij snel kon stoppen met voetballen.

"Het klinkt heel goed, want iedereen droomt ervan. Hij wilde er zo snel mogelijk weer uit. Geld verdienen en stoppen", zegt Perez. "Hij vertelt het best mooi. Het is goed dat iemand als hij zijn verhaal doet, omdat hij anderen kan inspireren en daarmee kan behoeden voor een zwart gat. Ik heb bewondering voor iemand die het zo open durft uit te spreken", besluit Perez.