Nieuws

PSV klaar voor treffen met Monaco: 'Het vertrouwen in het team groeit'

PSV klaar voor treffen met Monaco: 'Het vertrouwen in het team groeit'

01-08-2022 20:41 Laatste update: 20:53

Ruud van Nistelrooij is van mening dat PSV een topprestatie moet leveren om AS Monaco uit te schakelen in de derde voorronde van de Champions League. Het winnen van de Johan Cruijff Schaal heeft de Eindhovenaren wel veel vertrouwen gegeven in aanloop naar het heenduel met de Fransen.

Van Nistelrooij verwacht een zware pot in Monaco. "Ze zijn uitgebalanceerd, hebben op een haar na directe plaatsing voor de Champions League gemist", zegt de coach op de persconferentie, opgetekend door Voetbal International. "Dan krijg je een topteam tegenover je en weet je dat wij op ons allerbest moeten zijn om een goed resultaat te halen."

Door de 3-5 overwinning van PSV op Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal reizen de Eindhovenaren met een goed gevoel af naar Monaco. "Het vertrouwen in een team groeit na zo'n wedstrijd en dat neem je mee, maar we spelen tegen een ander team met andere kwaliteiten. Daar moeten we op inspelen", aldus Van Nistelrooij.

De oefenmeester van PSV weet waar de kracht van de Fransen ligt. "Monaco heeft kwaliteiten voorin, dan leg je accenten ten opzichte van de twee spitsen. Wie ze ook opstellen. Daar moeten we rekening mee houden, ook met het systeem waarin ze spelen", zegt Van Nistelrooij.

Het treffen in de derde voorronde van de Champions League tussen Monaco en PSV begint dinsdagavond om 20.00 uur. Eén week later staat de return in Eindhoven op het programma.