Feyenoord presenteert Rasmussen: 'Kan niet wachten om voor Het Legioen te spelen'

30 juli om 10:03
Laatste update: 30 juli om 10:31

Feyenoord heeft zich versterkt met Jacob Rasmussen. De verdediger wordt voor één jaar gehuurd van ACF Fiorentina. Wanneer dat de Rotterdammers bevalt, kunnen ze Deen definitief overnemen door een bedongen optie tot koop. 

Met het binnenhalen van Rasmussen krijgt Arne Slot wat meer opties in de verdediging. Bovendien fungeert de Deen als stand-in voor Marcos Senesi. Buiten dat er binnen de huidige selectie nog geen back-up voor de Argentijn was, staat hij ook in de nodige belangstelling. Die belangstelling komt met name van clubs uit de Serie A.

Rasmussen is bekend in de Eredivisie. De stopper speelde afgelopen seizoen bij Vitesse, in een vijfmans-verdediging weliswaar. De 25-jarige verdediger kent de Nederlandse competitie dan ook goed. "Ik ken de Nederlandse competitie inmiddels goed en heb altijd met veel interesse naar Feyenoord gekeken", aldus de Deen. "De aanvallende manier van spelen spreekt mij erg aan en die past ook goed bij mij. Ik kan niet wachten om voor dit legioen te spelen."

Rasmussen doorliep de jeugdopleidingen van Naesby BK, Odense BK en FC Schalke 04. Nadat hij bij het Noorse Rosenborg belandde, maakte hij een transfer naar Italië. Daar kwam hij uit voor Empoli FC en Fiorentina, waar hij voor twee seizoenen werd verhuurd aan Vitesse.