Breaking news

'Ajax komt in zoektocht naar nieuwe rechtervleugelverdediger uit in Mexico'

'Ajax komt in zoektocht naar nieuwe rechtervleugelverdediger uit in Mexico'

29-07-2022 16:18 Laatste update: 16:25

Ajax heeft zijn pijlen gericht op Jorge Sanchez. De Mexicaanse rechtervleugelverdediger van Club America moet naar verluidt vijf miljoen euro kosten, meldt Ajax-watcher Mike Verweij.

Sanchez staat ook in de belangstelling van Spaanse en Engelse clubs, maar Ajax hoopt hem desondanks te verleiden tot een overstap naar Amsterdam. "Volgens bronnen rondom Ajax moet hij ongeveer vijf miljoen euro kosten", zegt Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. "Dat is voor een speler van het Mexicaanse nationale elftal een koopje." 

Ajax is al langer op zoek naar een nieuwe rechtsback. "Afgelopen week ik Santiago Arias aangeboden", vertelt de Ajax-watcher. "De ex-PSV’er mag transfervrij weg bij Atletico Madrid en zijn komst zou een stunt zijn. Maar er is vanwege zijn eerdere blessureleed wat twijfel over zijn fitheid. Het lijkt erop dat Ajax liever een speler heeft die direct inzetbaar is. Net als Arias heeft Sanchez de grinta, die Lisandro Martinez en Nicolas Tagliafico ook brachten."

Sanchez speelde tot dusver al 148 duels in de hoofdmacht van Club America. Eerder kwam hij op het hoogste niveau ook al 39 keer in actie voor het Mexicaanse Santa Laguna.