Transfernieuws

Groningen heeft beet en presenteert jeugdinternational: Määttä tekent tot 2026

Groningen heeft beet en presenteert jeugdinternational: Määttä tekent tot 2026

28-07-2022 16:09

FC Groningen heeft zich officieel versterkt met Isak Määttä. De twintigjarige Noor tekent een vierjarig contract bij De Trots van het Noorden, met optie voor een vijfde seizoen. 

Dat meldt Groningen via de officiële kanalen. De linksbenige verdediger is jeugdinternational van Noorwegen en brak in 2019 door bij Aelesund FK. De verdediger speelde meer dan vijftig duels op het hoogste niveau in Noorwegen, de Eliteserien, waarin hij vijf keer scoorde en drie assists gaf. Määttä speelde in Noorwegen ook op het middenveld, maar wordt door Groningen gehaald om op de linksbackpositie te spelen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de jonge aanwinst. "Isak is een linksbenige back, die over goede fysieke voorwaarden beschikt. Hij is snel en heeft een goed linkerbeen. Gedurende afgelopen seizoen is Isak van een offensieve rol omgeturnd tot linksback. Met zijn verleden als aanvaller kan hij voor veel gevaar zorgen in het laatste deel van het veld."

"Als verdediger zijn er echt wel ontwikkelpunten, maar hij heeft het in Noorwegen bij Aalesund uitstekend gedaan. Niet voor niets stond hij bij verschillende Noorse topclubs nadrukkelijk op de radar", vervolgt Fledderus. "We zijn blij dat Isak voor FC Groningen heeft gekozen en zijn ervan overtuigd dat hij hier een volgende stap kan zetten in zijn loopbaan en verder kan groeien", besluit de technisch directeur.