Nieuws

Kalajdzic als targetman voor Ajax: 'Hij staat er in Duitsland écht goed op'

Kalajdzic als targetman voor Ajax: 'Hij staat er in Duitsland écht goed op'

26-07-2022 15:27

Gerry Hamstra en Alfred Schreuder willen graag nog een échte targetman toevoegen aan de Ajax-selectie. Ruben Winkels, adjunct-hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, denkt dat Sasa Kalajdzic en Jörgen Strand Larsen geschikte spitsen zijn voor deze rol.

"Ze hebben het ook écht nodig. In principe heeft Ajax één spits", doelt Winkels in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur op Brian Brobbey. "Je zou, als je het iets breder wil trekken, kunnen zeggen dat  ze heel veel spitsen hebben met Dusan Tadic, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus, die zich ook aandient in de voorbereiding als soort 'valse negen'. Maar je hebt ook iemand nodig voor plan-B, in de Champions League, als je achter staat."

"Alfred Schreuder gaf Luuk de Jong ook als beste voorbeeld", vervolgt Winkels. De adjunct-hoofdredacteur van VoetbalPrimeur denkt dat de Oostenrijkse Kalajdzic van VfB Stuttgart een goede optie is. "Hij staat er in Duitsland écht goed op en heeft nog maar een eenjarig contract." Als Ajax besluit om het dichter bij huis te zoeken denkt Winkels dat Jörgen Strand Larsen een mooie kandidaat is voor de Amsterdammers als targetman.