Nieuws

KNVB wijst PSV-verzoek af: duel om Johan Cruijff Schaal blijft op 30 juli staan

KNVB wijst PSV-verzoek af: duel om Johan Cruijff Schaal blijft op 30 juli staan

25-07-2022 13:58

PSV heeft de KNVB tevergeefs verzocht om het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal te verplaatsen. De Eindhovenaren dienden het verzoek bij monde van algemeen directeur Marcel Brands in, maar kregen nul op het rekest van de voetbalbond.

Na de uitkomst van de loting in de voorronde van de Champions League - de Eindhovenaren werden aan AS Monaco gekoppeld - legde PSV direct contact met manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB. Hij onderzocht onder meer de mogelijkheid om het duel naar vrijdag te verplaatsen. Echter bleek al snel dat dit niet mogelijk was, waardoor de wedstrijd dus blijft staan op 30 juli.

PSV neemt de krachtmeting tegen Ajax uiterst serieus. Trainer Ruud van Nistelrooij gaf in een eerder stadium aan dat het een eer is om voor de Johan Cruijff Schaal te spelen. De wedstrijd vind plaats op een druk moment voor de club uit Eindhoven. Na de ontmoeting met de Amsterdammers volgt een drukke week. Op 2 augustus gaan de Brabanders op bezoek in Monaco, vier dagen later wacht FC Emmen in de Eredivisie, waarna op 9 augustus de drukke week wordt besloten met de return tegen de Monegasken.