Transfernieuws

'Met de transfer van Matthijs de Ligt heeft de club een statement gemaakt'

'Met de transfer van Matthijs de Ligt heeft de club een statement gemaakt'

25-07-2022 09:16

Thomas Müller is te spreken over de transferzaken van Bayern München en met name het inlijven van Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger kwam voor 67 miljoen euro over van Juventus en moet het de verdediging makkelijker maken, aldus de Duitse speler. 

In gesprek met BILD bespreeket Bayern-legende Müller de overstap van de Nederlander. "Eén ding is duidelijk: met de transfer van Matthijs heeft de club een statement gemaakt. Enerzijds naar buiten, maar ook naar binnen. Of zijn komst een "koningtransfer" is, zal moeten blijken. Het gaat niet alleen om het vastleggen van topverdedigers, maar we moeten er ook voor zorgen dat de achterhoede het makkelijker krijgt."

Naast De Ligt kwam Sadio Mané ook al naar Beieren. Vanuit Ajax arriveerden Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. Prima aanwinsten voor Der Rekordmeister, maar er werd ook afscheid genomen van een grote naam: Robert Lewandowski verruilde de club voor FC Barcelona. "Alle betrokkenen hebben besloten dat Lewy de club gaat verlaten. Daar waren goede redenen voor. Maar we weten natuurlijk niet wat ons te wachten staat als een man die in alle competities goed was voor 30-50 goals per jaar, niet meer op het veld staat", stelt Müller.