Wedstrijdverslag

Feyenoord verliest in eigen huis van het Olympique Lyon van Peter Bosz

Feyenoord verliest in eigen huis van het Olympique Lyon van Peter Bosz

24-07-2022 18:51 Laatste update: 18:53

Feyenoord is zondag in eigen huis onderuit gegaan tegen Olympique Lyon. Het oefenduel met de ploeg van Peter Bosz werd met 0-2 verloren.

Trainer Arne Slot koos ervoor om met de beoogde basisopstelling aan de aftrap te verschijnen. De eerste kans was voor Feyenoord, maar Patrik Walemark wist de mogelijkheid niet te verzilveren in een openingstreffer. Dat lukte Lyon wel. Na iets meer dan een half uur spelen bracht Alexandre Lacazette de Fransen uit het niets op een 0-1 voorsprong. De spits schoot van een meter of 25 op doel en zag dat Justin Bijlow geen antwoord had op de inzet. Vlak voor rust werd het ook nog 0-2 via Jeff-Reine-Adelaïde. 

Vanaf de start van de tweede helft kregen Mohamed Taabouni en Denzel Hall de kans om zichzelf te laten zien aan Slot. Even later bracht de oefenmeester ook Noah Naujoks, Quilindschy Hartman, Alireza Jahanbakhsh en Jean-Paul Boëtius binnen de lijnen. Op wat kleine kansjes na wist Feyenoord geen gevaar meer te stichten en dus eindigde de wedstrijd in 0-2 voor Lyon.