Transfernieuws

Giménez loopt vooruit op Feyenoord-transfer: doorverkooppercentage nog probleem

Giménez loopt vooruit op Feyenoord-transfer: doorverkooppercentage nog probleem

24-07-2022 10:12
1

Santiago Giménez lijkt zijn laatste wedstrijd voor Cruz Azul inmiddels gespeeld te hebben. De Mexicaanse aanvaller scoorde bij zijn afscheid twee keer en verwees na het make van zijn tweede treffer nadrukkelijk naar zijn naderende transfer naar Feyenoord.

Nadat hij op fraaie wijze de 2-2 had binnengekopt tegen Puebla, vormde hij met zijn handen een 'F', verwijzend naar Feyenoord. De transfer lijkt een kwestie van tijd. "We zijn dichtbij, maar het is nog niet rond", zegt Giménez' zaakwaarnemer Matias Bunge zondag tegen VoetbalPrimeur. "We hopen het in de komende dagen af te ronden. De focus van Santiago ligt nog volledig in Mexico, maar vanzelfsprekend is hij erg enthousiast dat een club als Feyenoord belangstelling voor hem heeft."

Naar verluidt zijn de Mexicanen en de Rotterdammers akkoord over een transfersom van drie miljoen euro. Voor dat bedrag behoudt Cruz Azul een deel van de transferrechten. De Stadionclub gaat akkoord met een 90:10 verdeling, de huidige werkgever van Giménez zet in op 70:30. Feyenoord wil de selectie zo snel mogelijk rond hebben en zou daarom Cruz Azul voor een deadline hebben gesteld. De uiterste datum voor een 'ja' of een 'nee' is 24 juli.