Transfernieuws

'Goed nieuws voor PSV: West Ham bereikt akkoord met Sassuolo over Scamacca'

'Goed nieuws voor PSV: West Ham bereikt akkoord met Sassuolo over Scamacca'

22-07-2022 21:27

West Ham United heeft een akkoord bereikt met Sassuolo over de transfer van Gianluca Scamacca, melden Sky Sports en La Gazzetta dello Sport. De Engelsen zijn bereid om 36 miljoen euro neer te tellen voor de Italiaanse spits.

De transfersom kan via bonussen oplopen met zes miljoen euro. Daarnaast hebben de Italianen een doorverkooppercentage van tien procent bedongen. Paris Saint-Germain wilde naar verluidt een bedrag van 35 miljoen euro betalen, waardoor Scamacca naar de Premier League vertrekt. De Italiaanse aanvalsleider wordt de duurst uitgaande transfer van Sassuolo. Sébastien Haller blijft voor West Ham United de duurst inkomende transfer met vijftig miljoen euro.

In Eindhoven zullen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten worden gehouden. PSV beschikt namelijk over een doorverkooppercentage van ongeveer tien procent. Mocht de transfer plaatsvinden, kunnen de Brabanders de nodige miljoenen bijschrijven.

Scammaca speelde enkele jaren in Nederland, voordat hij floreerde in de Serie A. De Italiaan was actief in de jeugdopleiding van PSV en flopte later bij PEC Zwolle. Afgelopen seizoen scoorde de Italiaans international zestien keer in de Italiaanse competitie.