Transfernieuws

'Twente gaat stunten op transfermarkt: Tukkers huren Griek van elf miljoen euro'

'Twente gaat stunten op transfermarkt: Tukkers huren Griek van elf miljoen euro'

20-07-2022 21:33
1

FC Twente gaat zich versterken met Christos Tzolis, meldt The Athletic. De Griekse vleugelaanvaller werd in 2021 door Norwich City binnengehaald als grote aanwinst, maar zal komend seizoen op huurbasis te bewonderen zijn in Enschede. 

De twintigjarige Griek vliegt donderdag naar Nederland om de laatste formaliteiten af te handelen en zijn medische keuring af te leggen. Volgens The Athletic zal Twente komend seizoen een groot deel van zijn salaris betalen aan Norwich. Tzolis maakte in 2021 voor zo'n elf miljoen euro de overstap van PAOK Saloniki naar Engeland. De twintigjarige Griek heeft 327 Premier League-minuten in de benen, verdeeld over veertien wedstrijden. Hij degradeerde afgelopen seizoen met Norwich naar de Championship.

Naast Twente staat Tzolis ook in de belangstelling van Feyenoord, Club Brugge, Cercle Brugge en Stuttgart. De Tukkers lijken desondanks de strijd om de handtekening van de talentvolle vleugelaanvaller gewonnen te hebben. Tzolis is na Sem Steijn, Mathias Kjølø en Przemyslaw Tyton het vierde nieuwe gezicht in Enschede. Eerder legde Twente ook al huurlingen Michel Sadílek en Michel Vlap definitief vast en besloot Joshua Brenet zijn aflopende contract in de Grolsch Veste te verlengen.