Transfernieuws

Done Deal: Heracles Almelo koopt 'aanvallende back' van FC Utrecht

Done Deal: Heracles Almelo koopt 'aanvallende back' van FC Utrecht

20-07-2022 12:30

Heracles Almelo heeft zich met Sylian Mokono versterkt, meldt de club via de officiële kanalen. De 23-jarige rechtsback wordt overgenomen van FC Utrecht.

De verdediger had nog een doorlopend contract bij de Domstedelingen, waardoor er een transfersom betaald moest worden. Over de hoogte van het bedrag doen beide clubs geen uitlatingen. "Sylian is een krachtige sterke verdediger die naast zijn defensieve kwaliteiten ook aanvallend van toegevoegde waarde is", reageert technisch directeur Nico-Jan Hoogma via de clubsite.

Het vertrouwen dat naar voren kwam uit de gevoerde gesprekken, gaf voor de rechtervleugelverdediger de doorslag. "Ik heb met de trainer gesproken over de manier van voetballen die hij voorstaat en dat sprak me als aanvallende back ook aan", legt Mokono uit. "Daarnaast ken ik Justin Hoogma nog van FC Utrecht en hij heeft me uitgelegd hoe de club in elkaar zit: een warme club waar je je met behulp van een goede staf en ervaren spelers kunt door ontwikkelen. Het hele plaatje spreekt mij aan."

Mokono werkte bij zijn wedstrijden voornamelijk af voor Jong FC Utrecht, alhoewel hij drie keer namens de hoofdmacht van de club in de Eredivisie speelde. De verdediger gaat bij Heracles met rugnummer 2 spelen. In totaal kwam Mokono tot dusver 66 keer uit in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin maakte hij drie doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!