Nieuws

AZ in ECL mogelijk naar Schotland, Twente treft Servische of Luxemburgse ploeg

AZ in ECL mogelijk naar Schotland, Twente treft Servische of Luxemburgse ploeg

18-07-2022 14:20 Laatste update: 14:39

AZ weet waar het aan toe is als het de FK Tuzla City verslaat in de tweede voorronde van de Conference League. De Alkmaarders treffen dan het Schotse Dundee United. Ook FC Twente kent de mogelijke tegenstanders in de derde voorronde. De Tukkers moeten naar Servië of Luxemburg.

AZ werd afgelopen seizoen vijfde in de Eredivisie, waardoor ze de play-offs in moesten. Daarin wist AZ FC Utrecht en Vitesse te verslaan, waardoor de ploeg van Pascal Janssen zich verzekerde van een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

In die voorronde werd AZ 15 juni gekoppeld aan het Bosnische Tuzla City. Inmiddels is de mogelijke volgende tegenstander ook bekend: Dundee United. De Alkmaarders werden op 18 juni gekoppeld aan de Schotse subtopper.

FC Twente werd vierde in de Eredivisie en stroomt daardoor pas in tijdens de derde voorronde van de Conference League. Daarin neemt de subtopper het op tegen Racing FC Union uit Luxemburg of Cuckaricki uit Servië. De Tukkers spelen eerst thuis op 4 augustus en een week later (11 augustus) wordt de return afgewerkt.