Transfernieuws

Tuchel komt superlatieven te kort: 'Briljante aankoop, hij is van topkwaliteit'

Tuchel komt superlatieven te kort: 'Briljante aankoop, hij is van topkwaliteit'

17-07-2022 18:27

Kalidou Koulibaly mag zich sinds vrijdag Chelsea-speler noemen en daar is manager Thomas Tuchel dolgelukkig mee. De Duitser roemt de Senegalese mandekker om zijn kwaliteiten en verwacht dat hij snel went bij zijn nieuwe werkgever.

Momenteel verblijven The Blues in de Verenigde Staten voor een trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op de persconferentie gaat Tuchel in op de komst van Koulibaly. "Hij brengt ervaring, verdedigen van topkwaliteit, lengte en alles wat we zoeken voor een drie- of viermansdefensie", steekt hij van wal.

"Het is opnieuw een briljante aankoop van ons", doelt Tuchel op de eerder komst van Raheem Sterling van Manchester City. "We hopen dat hij zo snel mogelijk zijn kwaliteit kan laten zien. Hij kwam gisteren (zaterdag, red.) heel blij aan. Hij kent ook al sommige spelers, waarmee hij samenspeelde bij het nationale team en Napoli. Het zal snel gaan dat hij zich welkom voelt in de groep. Het is een fijne spelersgroep en iedereen is blij dat hij nu bij ons is."