Nieuws

Feyenoord-fans maken indruk: 'Dit ga ik ooit vertellen aan mijn kinderen'

Feyenoord-fans maken indruk: 'Dit ga ik ooit vertellen aan mijn kinderen'

17-07-2022 18:02

Danilo Pereira da Silva stapte zondag in een Feyenoord-shirt uit de helikopter tijdens de Open Dag van de Rotterdammers. De van Ajax overgekomen Braziliaan is onder de indruk van Het Legioen.

Voor het eerst in drie jaar tijd vond de Open Dag weer doorgang en zodoende kon de helikopter gevuld met de nieuwe aankopen landen op de middenstip. Voorafgaand aan zijn transfer, wist de aanvaller nog helemaal niet wat hem te wachten stond toen hij voor Feyenoord tekende. Totdat zijn vrienden hem berichtjes begonnen te sturen. "Daarna ben ik filmpjes op YouTube gaan bekijken om mezelf voor te bereiden. Het was fantastisch", zegt Danilo tegen RTV Rijnmond.

Vanaf hoog in de lucht was het aangezicht van Rotterdam indrukwekkend. Danilo zag zelfs gelijkenissen met São Paulo, zijn geboortestad. "Daarna vlogen we naar het stadion en zag ik de fans van boven, dat gaf me echt vlinders in de buik. Net als toen ik de helikopter uit kwam en het veld op liep." De Rotterdamse fans gaven hem dan ook een warm welkom. "Ze zijn hier allemaal om jou te zien. Dat geeft me alleen maar meer motivatie. Ik draag dit bij me voor de rest van mijn leven. Heel speciaal en uniek, hier ga ik ooit over vertellen aan mijn kinderen."