'Dessers geniet interesse vanuit Servië en gaat mogelijk de Champions League in'

15 juli om 09:54

Cyriel Dessers is in de voorbereiding weer actief bij KRC Genk, maar kan alweer snel een transfer maken. Niet naar zijn oude club Feyenoord, maar Rode Ster Belgrado heeft wel oren naar de diensten van de spits.

Dat meldt Republika. Het Feyenoord-verhaal rondom Dessers is bekend. De Belgische spits met Nigeriaanse roots maakte afgelopen seizoen furore in Rotterdam, met name in de Conference League. In dat toernooi werd hij met tien goals de topscorer en wist hij de bijnaam ‘Mister Conference League’ te bemachtigen.

Die ontwikkeling heeft ook Rode Ster meegekregen. De club uit Servië kroonde zich afgelopen seizoen tot landskampioen, wat recht geeft op de voorronde van de Champions League. Dat is een stuk meer dan wat Genk heeft gepresteerd: de Belgen hebben geen recht op Europees voetbal. De club uit Servië heeft daarmee goede papieren om Dessers aan zich te binden.

Het dossier-Dessers was een hoofdbreker voor Feyenoord. De koopoptie van vier miljoen die in het contract van de spits was opgenomen, werd uiteindelijk niet gelicht. Dat betekent dat Dessers weer terug is gekeerd naar zijn België. Onlangs liet Dessers nog altijd weten dat de deur naar Feyenoord "niet helemaal dicht" is.