Nieuws

AZ treft Bosnische tegenstander in de tweede voorronde van de Conference League

AZ treft Bosnische tegenstander in de tweede voorronde van de Conference League

14-07-2022 20:18 Laatste update: 23:02

AZ weet wie het in de tweede Conference League-voorronde treft. De Alkmaarders nemen het op tegen het Bosnische Tuzla City, dat zijn voorgaande tweeluik gemakkelijk doorkwam.

Al eerder werd duidelijk welke clubs mogelijk de tegenstander zouden worden van AZ. Dat zou Tuzla City of Tre Penne gaan worden. De club uit Bosnië was veel te sterk voor de club uit San Marino. De score over twee duels was zelfs 8-0 in het voordeel van Tuzla.

Dat betekent dat de vliegtickets naar Bosnië en Herzegovina geboekt kunnen worden. In de competitie uit dat land werd Tuzla tweede, achter Zrinjski Mostar. Dat is een bekende club in het Nederlands voetbal, aangezien het drie jaar geleden nog te sterk was voor FC Utrecht in de voorrondes voor de Europa League.

Er is ook al bekend op welke data AZ teen Tuzla City gaat spelen. Op donderdag over een week gaat de ploeg van Pascal Jansen op bezoek in het Tusanj City Stadium. De return in het AFAS Stadion wordt op 28 juli afgewerkt. Mochten de Alkmaarders het tweeluik overleven, dan moeten er nog twee voorrondes worden gespeeld om deelname aan de Conference League veilig te stellen.