Nieuws

Karlsson aast nog steeds op vertrek bij AZ: 'Wil mezelf op hoger niveau uitdagen'

Karlsson aast nog steeds op vertrek bij AZ: 'Wil mezelf op hoger niveau uitdagen'

14-07-2022 13:22

Jesper Karlsson lijkt te azen op een vertrek bij AZ. De Zweed geeft aan zichzelf graag uit te dagen en staat daarom open voor een transfer.

"Ik voel me goed bij AZ, maar mijn ambities reiken verder", geeft de 23-jairge aanvaller van de Alkmaarders aan in een interview met Borås Tidning. "Het zijn twee goede jaren geweest, echt. Ik heb veel gespeeld en een bijdrage geleverd, maar ik wil de volgende stap zetten en mezelf op een hoger niveau uitdagen."

De Zweeds international zou naar verluidt in de belangstelling staan van Napoli, terwijl ook OGC op het vinkentouw zit. De nummer vijf van het voorbije Eredivisieseizoen zou rond de veertien miljoen euro vragen voor Karlsson. "Daar heb ik niks over te zeggen", aldus de linksbuiten. "De mensen om mij heen en AZ weten wat ik wil. Op dit moment richt ik me alleen op beter worden."

Karlsson maakte twee jaar geleden de overstap vanuit zijn geboorteland, waar hij speelde voor IF Elfsborg. Tot op heden speelde de Zweed 87 wedstrijden voor AZ. Daarin scoorde hij 33 keer en gaf hij 24 assists.