Breaking news

De Telegraaf: United en Ajax dicht bij akkoord, 55 miljoen euro voor Martínez

De Telegraaf: United en Ajax dicht bij akkoord, 55 miljoen euro voor Martínez

13-07-2022 22:30 Laatste update: 14-07-2022 00:13

Ajax en Manchester United naderen een akkoord aangaande de transfer van Lisandro Martínez naar Manchester United. De transfersom kan door middel van bonussen oplopen tot 55 miljoen euro, meldt De Telegraaf.

Woensdag heeft er volgens de ochtendkrant een 'uren durende' bijeenkomst plaatsgevonden tussen een delegatie van Manchester United en Ajax. Daarbij zou een overgang van de Argentijn de inzet zijn geweest. De Telegraaf baseert zich in de berichtgeving op 'bronnen dicht bij de onderhandelingen'. 

Edwin van der Sar speelde een belangrijke rol in de onderhandelingen. Zo zou de voormalig doelman van zowel de Amsterdammers als The Mancunians de transfer 'een zet in de goede richting gegeven hebben'. Naar verwachting wordt de transfer donderdag definitief aangekondigd. 

Lange tijd zag het ernaar uit dat Ajax Martínez niet wilde laten gaan, maar uiteindelijk zwichten de hoofdstedelingen toch voor het megabedrag uit Engeland. Onder meer Arsenal zou ook zeer concreet zijn geweest voor de Argentijn. Door het getouwtrek om de verdediger lijkt de regerend landskampioen zich nu te verzekeren van een gigantische transfersom. In 2019 kwam de international nog voor een bedrag van zeven miljoen euro over van Defensa y Justicia.