Feyenoord wint van Oostenrijkse kampioen, Wieffer verlaat veld per brancard

09-07-2022 17:07

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg met 1-2 gewonnen. De Rotterdammers kregen wel een flinke klap te verwerken: nieuwe aankoop Mats Wieffer raakte geblesseerd en moest het veld per brancard verlaten.

Feyenoord verloor het vorige oefenduel met 7-0 van FC Kopenhagen en dus had het elftal van trainer Arne Slot wat recht te zetten. Al vroeg in de wedstrijd leek dat helemaal mis te gaan. De Rotterdammers kwamen na vijf minuten spelen al op achterstand door een doelpunt van Dijon Kameri. In de 34ste minuut bracht Alireza Jahanbakhsh de stand weer in evenwicht.

Na rust bracht Arne Slot veel jonge spelers binnen de lijnen. Zo ook Mohamed Taabouni. De oud-speler van AZ bracht Feyenoord na iets minder dan een uur spelen op een 1-2 voorsprong, met zijn eerste officieuze doelpunt voor de Rotterdammers. Feyenoord leek zorgeloos op weg naar de overwinning, maar na 82 minuten spelen viel Wieffer zwaar geblesseerd uit. De middenvelder kwam vorige maand over van Excelsior en moest het veld per brancard verlaten.