Transfernieuws

'Aké persoonlijk akkoord met oude club, ook Sterling-transfer aanstaande'

'Aké persoonlijk akkoord met oude club, ook Sterling-transfer aanstaande'

09-07-2022 10:20

Witte rook kan binnenkort in Manchester worden verwacht. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is Chelsea dichtbij de komst van Raheem Sterling. Daarnaast zijn The Blues nog altijd bezig met de onderhandelingen over een transfer van Nathan Aké.

De Londenaren zijn bereid om ruim vijftig miljoen euro te betalen voor Sterling, maar wachten nog altijd op de bevestiging uit Manchester City. De transfersom kan door bonussen nog verder oplopen. Met Aké werd vrijdag overeenstemming bereikt over de persoonlijke voorwaarden voor een contract.

Naar verluidt moet de Nederlander 45 miljoen euro kosten. Romano weet dat Aké openstaat voor een transfer. Bij Manchester City komt de centrale verdediger niet in aanmerking voor een basisplaats. Met het vertrek van Andreas Christensen (FC Barcelona) en Antonion Rüdiger (Real Madrid) zijn de vooruitzichten bij Chelsea een stuk beter.

In eerste instantie werd Matthijs de Ligt hardnekkig in verband gebracht met een transfer naar Chelsea. Hij lijkt echter een voorkeur te hebben voor een transfer naar Bayern München. Der Rekordmeister is volgens diverse Duitse media druk bezig met zijn komst.