Nieuws

Van Bommel: 'Ik wil me altijd bewijzen, maar niet speciaal omdat ik ben ontslagen'

Van Bommel: 'Ik wil me altijd bewijzen, maar niet speciaal omdat ik ben ontslagen'

08-07-2022 21:25

Mark van Bommel begint binnenkort aan zijn seizoen als trainer van het ambitieuze Royal Antwerp FC, maar maakt zich geen zorgen om de druk van de directie. De Nederlandse trainer wil zich extra bewijzen, maar niet vanwege zijn ontslagen bij VfL Wolfsburg en PSV. 

Dat vertelt de trainer in gesprek met Het Laatste Nieuws. Van Bommel werd met PSV niet kampioen, maar relativeert zijn prestaties bij de Eindhovense club. "Ik zit al heel lang in het voetbal en weet: als het slecht gaat, heeft de coach het gedaan. Trouwens, in mijn eerste jaar bij PSV haalden we 83 punten. In de vorige dertig jaar was je daarmee altijd kampioen, alleen toen niet", meent Van Bommel. 

Antwerp is een zeer ambitieuze club. Met het aantrekken van directeur voetbalzaken Marc Overmars en spits Vincent Janssen gaf de club een flink statement af voor het komende seizoen, weet ook Van Bommel. "Dat de voorzitter en zijn familie nogal ongeduldig kunnen zijn? Die druk is toch juist mooi. Ongeduld is ambitie", stelt de trainer. 

De ploeg zal voordat het seizoen begint eerst nog flink wat 'afslanken', meent Van Bommel ook. Momenteel zijn er 27 veldspelers en vier keepers aanwezig bij Antwerp. "Dat is te veel", geeft de Nederlander toe. "Zo open en eerlijk moet je zijn. Er gaan een aantal jongens de club verlaten. Misschien zelfs meer dan andere jaren, want er zal ook nog wel iets bij komen. Die knopen moeten binnenkort worden doorgehakt. Mijn ideaalbeeld? Een kern van 24 veldspelers en vier keepers", besluit Van Bommel.