Nieuws

'Utrecht gunt Maher lucratieve transfer en houdt fraaie transfersom over'

'Utrecht gunt Maher lucratieve transfer en houdt fraaie transfersom over'

08-07-2022 18:30 Laatste update: 18:33

Adam Maher staat op het punt FC Utrecht te verlaten. Na drie jaar trouwe dienst gaat de middenvelder een avontuur aan in Saoedi-Arabië en wordt er binnenkort een contract getekend bij Damac FC. De club uit de Domstad houdt daar een fraai transferbedrag aan over. 

Dat weet Voetbal International te melden. De transfer van Maher hing al enige tijd in de lucht: de middenvelder liet vorig jaar al weten graag een nieuwe uitdaging in het buitenland aan te gaan. Daar geeft de clubleiding nu gehoor aan, zo lijkt het. Het contract van Maher loopt binnenkort af en Utrecht gaat een fraaie transfersom overhouden aan de overstap van de 28-jarige speler. 

Trainer Henk Fraser liet deze week nog weten graag verder te gaan met Maher. Desondanks begreep de trainer dat Maher ook niet jonger wordt en nog graag een avontuur wilde aangaan. "Ik vind Adam een fantastische speler. Ik hoop dat hij blijft. Maar ik snap ook wat er speelt. Hij speelt hier al een tijdje, heeft nog steeds een droom en een zekere leeftijd."

Maher arriveerde in 2019 bij Utrecht en maakte verrassend de overstap van AZ. De middenvelder speelde in totaal 91 wedstrijden voor de Domstedelingen. Maher speelde al één keer eerder in het buitenland, namelijk bij het Turkse Osmanlispor. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!