Ajax-coach Farioli kritisch na oefenzege: 'Helaas is het nog niet goed genoeg'

Ajax-coach Farioli kritisch na oefenzege: 'Helaas is het nog niet goed genoeg'
10 juli om 13:23

Ajax boekte dinsdagavond in Oldebroek de eerste oefenzege van de voorbereiding door met 4-0 te winnen van Sint-Truidense VV. Trainer Francesco Farioli ziet nog ruimte voor verbetering. "Dit is een goede stap, maar helaas is het nog niet genoeg."

Met het oog op de cruciale wedstrijd tegen FK Vojvodina op 25 juli in de tweede voorronde van de Europa League, maakt Farioli gebruik van elke kans om zijn team voor te bereiden. Tijdens de busrit naar Oldebroek merkte hij iets bijzonders op. "Een van de interessante momenten van vandaag was in de bus: we reden door wat straten met kleine tuintjes, waar families aan het picknicken waren in een Ajax-shirt. Dat geeft ons een mooi idee van wie we zijn, wat het betekent om Ajax te zijn", aldus Farioli tegen Voetbal International.

In de eerste weken van de voorbereiding legt Farioli de nadruk op zowel fysieke als mentale fitheid. De coach waardeert de inzet van zijn spelers, maar benadrukt dat dit slechts het begin is. "Wat voor mij fundamenteel is, is dat we altijd de honger moeten hebben, het verlangen om elke dag een nieuwe stap te zetten", zegt hij. "Zelfs als ze moe zijn, zie ik ze zichzelf pushen om te focussen en te begrijpen wat we willen."

Tijdens de wedstrijd in Oldebroek bleef Farioli constant instructies geven, ondanks de benauwde omstandigheden. "Gelukkig is mijn stem gewend om snel te herstellen", lacht hij. De trainer prijst de veerkracht van zijn spelers. "Vermoeidheid is natuurlijk fysiek, maar een groot deel ervan is mentaal. Het maakt me gelukkig om te zien dat de jongens door blijven gaan als het lastig wordt."

Volgende week komen er drie nieuwe spelers bij tijdens het trainingskamp in Wageningen. Farioli benadrukt het belang van deze periode. "We hebben geen moment te verliezen, elke kans die we hebben om ons te verbeteren, moeten we grijpen."