Dit is waarom Ajax niet in het officiële stadion van Vojvodina speelt

Dit is waarom Ajax niet in het officiële stadion van Vojvodina speelt

9 juli om 20:18
Laatste update: 9 juli om 20:28

Ajax speelt op donderdag 1 augustus de return in de tweede kwalificatieronde van de UEFA Europa League tegen FK Vojvodina. De wedstrijd vindt plaats in de TSC Arena in Backa Topola, omdat het eigen stadion van Vojvodina in Novi Sad wordt verbouwd.

Ajax niet in stadion van Vojvodina

Ajax moet drie rondes overleven om de groepsfase van de Europa League te bereiken. De heenwedstrijd wordt op 25 juli gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Door de verbouwingen aan het stadion van Vojvodina is de Servische club gedwongen om uit te wijken naar een andere locatie. De keuze is gevallen op de TSC Arena in Backa Topola. Daar passen ongeveer 4.500 mensen in.

Supporters van Ajax die naar de wedstrijd willen gaan, krijgen het advies van de lokale autoriteiten om in Belgrado te verblijven. Op de wedstrijddag kunnen zij dan afreizen naar het stadion in Backa Topola. Dit advies is om veiligheidsredenen gegeven. Ajacieden die naar de wedstrijd gaan, ontvangen binnenkort meer informatie van de club over de omwisselprocedure en andere praktische zaken in aanloop naar het uitduel.