Josip Sutalo ongelofelijk in de belangstelling

'Fiorentina, Bayer Leverkusen en Premier League-clubs willen Ajax-verdediger'

10 juli om 06:40

Josip Sutalo kan mogelijk de deur van het avontuur in Amsterdam snel achter zich dichttrekken. Clubs uit Engeland, Italië en Duitsland tonen interesse in de Kroatische verdediger. Vooral Fiorentina lijkt bezig te zijn met zijn komst.

Fiorentina wil zich graag versterken met Sutalo. Toen de Kroaat nog actief was bij Dinamo Zagreb moesten de Amsterdammers al strijden met La Viola, maar dit keer lijkt er mogelijk een deal tot stand te komen tussen beide clubs. De Serie A-club is zijn interesse verloren en Sutalo mag mogelijk van Ajax vertrekken. Zijn eerste seizoen in de Johan Cruijff Arena bleek een teleurstelling.

Echter weet Gianluca Di Marzio ook te melden dat zij niet de enige club in Europa zijn die Ajax van Sutalo af willen helpen. en West Ham United tonen vanuit de Premier League interesse en Bundesliga-kampioen Bayer Leverkusen ziet ook wel wat in zijn diensten. Op maandag 15 juli moet Sutalo zich samen met andere EK-gangers weer melden in Amsterdam.

Tijdens de transferzomer van Sven Mislintat was de centrale verdediger de belangrijkste transfer. Er werd rond de twintig miljoen euro aan Dinamo Zagreb betaald en het bleken lange onderhandelingen. Volgens Transfermarkt.com is de verdediger momenteel vijftien miljoen waard en daarmee kan Ajax mogelijk een groot gedeelte van de transfersom terugverdienen. In Amsterdam moet er eerst verkocht worden voor er gekocht kan worden.