Spaanse kranten uitzinnig: '16-jarige magiër toont hoe je Frankrijk kunt verslaan'

Spaanse kranten uitzinnig: '16-jarige magiër toont hoe je Frankrijk kunt verslaan'

9 juli om 23:25
Laatste update: 9 juli om 23:52

Op een magische avond in München heeft Spanje zich geplaatst voor de finale van het EK 2024 door met 2-1 te winnen van Frankrijk. Ondanks een vroege achterstand door een goal van Randal Kolo Muani, zorgden de 16-jarige sensatie Lamine Yamal en Dani Olmo voor een adembenemende ommekeer. VoetbalNieuws peilt de opinie in de meest toonaangevende Spaanse sportkranten.

Spaanse kranten over Spanje - Frankrijk

De Spaanse pers is laaiend enthousiast over het optreden van Lamine Yamal, die met zijn treffer de jongste doelpuntenmaker ooit werd op een eindtoernooi. Marca prijst zijn gelijkmaker als 'een doelpunt van antologie' en beschrijft het moment: 'Het schot van Lamine Yamal vloog in de kruising voorbij Maignan'​​. Mundo Deportivo benadrukt zijn invloed: 'Een geweldige goal van de international van Barcelona veranderde het verloop van de wedstrijd'​​.

'Magiër van 16 jaar toont hoe je Frankrijk kunt verslaan'
Dani Olmo speelde eveneens een cruciale rol. Mundo Deportivo schrijft: 'Met een gecontroleerde actie in het strafschopgebied zette hij Spanje op voorsprong'​​. Diario AS voegt toe: 'Een prachtige actie van Olmo zorgde voor de beslissende treffer'​​. Het Spaanse team toonde niet alleen flair, maar ook immense veerkracht. 'Na een vroege achterstand herpakte Spanje zich met vastberadenheid'​​, schrijft Marca. De krant prijst de mentale kracht van het team: 'In een paar minuten toonde een magiër van 16 jaar hoe je Frankrijk kunt verslaan'​​. Sport benadrukt de veelzijdigheid van spelers zoals Rodri en Fabián, die cruciaal waren in het beheersen van het spel​​.

Frankrijk begon sterk met een vroege voorsprong dankzij een doelpunt van Kolo Muani. 'In de eerste kans die Mbappé creëerde, kopte Muani de bal binnen'​​, aldus Marca. Toch kon Frankrijk de Spaanse opmars niet tegenhouden. 'Deze Franse ploeg is geen schim van het team dat in de jaren '80 betoverde'​​.

'Een doelpunt dat ongebruikelijk is voor een 16-jarige'
De beslissende momenten in de wedstrijd werden gekenmerkt door briljante acties van Yamal en Olmo. 'Lamine Yamal controleerde de bal buiten het strafschopgebied en schoot met zijn linkervoet in de kruising, een doelpunt dat ongebruikelijk is voor een 16-jarige'​​, schrijft Marca. 'Vier minuten later maakte Dani Olmo de comeback compleet met een doeltreffend schot'​​, aldus Mundo Deportivo.

Met deze overwinning staat Spanje in de finale van het EK, waar het tegen Nederland of Engeland zal strijden om hun vierde Europese titel. 'Spanje raakt het paradijs met de vingers aan'​​, vat Marca samen.