Transfernieuws

'RvC van Ajax overtuigd na Feyenoord-nieuws, transfersom Bergwijn 'verantwoord''

'RvC van Ajax overtuigd na Feyenoord-nieuws, transfersom Bergwijn 'verantwoord''

05-07-2022 20:29

Ajax lijkt zo goed als zeker het transferrecord te verpulveren met de komst van Steven Bergwijn. De Telegraaf meldt dat het bedrag van 32,5 miljoen euro als verantwoord wordt beschouwd door de Raad van Commissarissen. Daarbij keek het ook naar het Feyenoord-vertrek van Luis Sinisterra.

Dinsdagavond kwam het nieuws naar buiten dat Tottenham Hotspur en Ajax eindelijk een einde hebben gemaakt aan de Bergwijn-transfersoap. De Eredivisie grootmacht betaalt naar verluidt 32,5 miljoen euro voor de aanvaller en verbreekt daarmee het transferrecord. Dat staat momenteel nog op naam van Sébastien Haller, waarvoor de Amsterdammers 22,5 miljoen euro betaalde aan West Ham United. De RvC geeft aan dat 'dit nu eenmaal prijzen zijn die voor topaanvallers worden betaald', meldt De Telegraaf.

De RvC kwam tot dat inzicht toen maandagmiddag het nieuws over Sinisterra naar buiten kwam. Leeds United neemt de Feyenoorder voor minstens 25 miljoen euro over van de Rotterdammers. Bovendien denkt de RvC Bergwijn uiteindelijk voor een hoger bedrag weer te kunnen verkopen. De Amsterdammers spelen namelijk steevast in de Champions League en ook het WK zit eraan te komen. Daar zal Bergwijn zich in de kijker kunnen spelen.