Wout Weghorst mogelijk naar AS Roma

'Italiaanse grootmacht mengt zich bij Ajax in de strijd voor Weghorst'

8 juli om 09:55

AS Roma gaat zich mogelijk melden bij Burnley FC met een bod voor Wout Weghorst. De Giallorossi mengen zich daarmee in de strijd die gaande is tussen Ajax en FC Twente. Een miljoenenbedrag lijkt nodig om Weghorst weg te kunnen halen uit Engeland.

De Italiaanse sportkrant Tuttosport schrijft dat Roma zich mogelijk ook gaat mengen in de race voor Weghorst. Sinds het vertrek van Romelu Lukaku na zijn verhuurbeurt zit de club zonder spits. De prijs die nodig lijkt te zijn om de handtekening van Weghorst te verzilveren lijkt ook duidelijk volgens Tuttosport. Er moet ongeveer tien miljoen euro betaald worden.

Daarmee lijkt de transfer voor FC Twente bijna van de baan. De Tukkers zijn niet in staat om dat ongelofelijke bedrag neer te leggen en dus lijken zij bijna een gepasseerd station. Ajax zal eerst uitgaande transfers moeten voltooien, voordat de Amsterdammers actief kunnen handelen op de transfermarkt. Mocht AS Roma concreet zijn bij Burnley zou de club zomaar de beste papieren kunnen hebben.

Volgens Transfermarkt.com heeft de spits een waarde van zes miljoen euro. Burnley lijkt dus te willen profiteren van de goede prestaties van de spits op het EK. Weghorst zelf ligt nog tot medio 2025 vast bij de club, maar hij wil niet spelen in de Championship.