Dankbaar Hoffenheim zwaait Weghorst uit: 'Huurdeal was een groot succes'

Dankbaar Hoffenheim zwaait Weghorst uit: 'Huurdeal was een groot succes'

1 juli om 12:44
Laatste update: 1 juli om 12:50

TSG Hoffenheim heeft afscheid genomen van Wout Weghorst en hem bedankt voor zijn prestaties in het afgelopen seizoen. De Oranje-international speelde op huurbasis voor de Duitse club en maakte indruk met zijn speelstijl en mentaliteit. "Wout heeft alle verwachtingen waargemaakt", aldus sportdirecteur Alexander Rosen.

Weghorst, gehuurd van Burnley, scoorde zeven doelpunten in 28 Bundesliga-wedstrijden en gaf drie assists. Hoffenheim eindigde op de zevende plaats en verzekerde zich zo van Europees voetbal. Rosen benadrukte het belang van Weghorst in dit succes. "Zijn bijdrage was cruciaal voor onze Europese kwalificatie."

De huurperiode van de 31-jarige spits is nu ten einde. Hoffenheim sprak hun waardering uit via hun officiële kanalen en wenste hem veel succes in zijn verdere carrière. "Deze huurdeal was een groot succes", verklaarde Rosen tevreden.

Weghorst heeft nog een contract tot medio 2025 bij Burnley, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League. Er wordt gespeculeerd over een mogelijke transfer naar Ajax of FC Twente. Tijdens het EK 2024 heeft Weghorst zich echter nog niet uitgelaten over zijn toekomst. In de groepsfase scoorde hij de winnende treffer voor Oranje tegen Polen (2-1).